Историята на преглеждани продукти е празна

💥 КАК НАВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ЧИСТАКИТЕ НИ СА ЗА СМЯНА?

ПЕТ ПРИЗНАКА, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СМЕНИМ ЧИСТАЧКИТЕ
🛒  Виж цени за чистаки : 🛒 https://carprofi.bg/bg/konsumativi/chistachki,8/?

Есента настъпва, а с нея се увеличава и броя на дъждовните дни.
Кое може да е по-лошо от това да Ви завали проливен дъжд, когато нямате чадър? Не просто лошо, а дори опасно е да завали проливен дъжд, когато чистачките на автомобила Ви за остарели.
Влошената видимост при шофиране увеличава риска от пътнотранспортни произшествия!
Перата на чистачките са аксесоар, на който сме склонни да не обръщаме много внимание. Инвестирането в качествени чистачки и редовната им подмяна може да запази Вас и Вашето семейство и да осигури безопасност на пътя.

КАК НАВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ЧИСТАКИТЕ НИ СА ЗА СМЯНА?
Ето пет признака, които ще Ви помогнат за това :

1. ПРОПУСКАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ УЧАСТЪЦИ ОТ СТЪКЛОТО при работа на чистачките
Ако чистачките прескачат по предното стъкло, вместо да избърсват водата гладко, това не винаги означава, че са изхабени – по-скоро е знак за неподходящо прилягане. Това се случва когато гумата на перото „блокира“ в едно положение и не е в състояние да се обърне, когато чистачката променя посоката на движение. В този случай хубаво е да смените чистачките с нови, по-качествни като обърнете внимание гумата на перата да не е само от естествен каучук, който под влияние на слънцето и студа бързо променя свойствата си и се втвърдява.

2. ИВИЦИ ПО СТЪКЛОТО
Чистачките, оставящи ивици на предното стъкло, може просто да се нуждаят от почистване с мека кърпа. Ако обаче след премахването на мръсотията, ивиците продължават, това означава, че гуменият елемент се е износил. Такива дефекти се случват когато налягането на чистачките върху повърхността на предното стъкло престава да бъде равномерно. Решението е – нови чистаки.

3. СКЪРЦАНЕ
Освен че е досадно, скърцането може също да означава, че чистачките са били неправилно избрани. Или са поставени неправилно или рамото на чистачките не работи правилно. Вследствие чистачката не приляга равномерно върху предното стъкло, което води до неправилна работа.
На първо място трябва да се провери налягането на рамото на чистачката и да се регулира, ако е възможно. Ако проблемът все още се проявява, чистачките трябва да бъдат заменени с такива с по-високи параметри.

4. ЗАМАЗВАНЕ
Замазването се появява, когато предното Ви стъкло е твърде мръсно, за да се почиства от гуменото перо – например има твърде много остатъци от насекоми или мръсотия. Подобни замърсявания правят невъзможно перото да „залепва“ равномерно към стъклото, съответно го остава замърсено и влошава видимостта.
Ако замазването се появи дори след като сте почистили предното стъкло, това вероятно означава, че гуменият елемент е повреден и е време да смените чистачките си.

5. ПОВРЕДИ по перото на чистачките
Освен всички знаци описани по-горе, всякакви повреди на чистачките ще повлияят на тяхната производителност и видимост. Най-важно е да се обърне внимание на повредите на гумените елементи, напр. разкъсване, причинено от използване върху замръзнало стъкло, механично отлепване или отделяне на гумения елемент от чистачката. Самата конструкция също е много важна – огънатите или повредени рамена трябва да бъдат подменени незабавно.

КАКВИ ЧИСТАКИ ДА КУПЯ И КЪДЕ?
Ако се колебаете и не сте сигурни какви чистачки да вземете обърнете се към специалистите от CarProfi.  Ние имаме над 25 годишен опит и не само ще Ви посъветваме кои са Вашите чистаки, но и ще Ви предложим качествени на добра цена.

🎯 Електронният ни магазин www.carprofi.bg работи за Вас 24/7.

🛒 https://carprofi.bg/bg/konsumativi/chistachki,8/?

💞 Екипът на CarProfi Ви пожелава лек и безавариен път!