Историята на преглеждани продукти е празна

5 причини защо да сменяме регулярно моторното масло

Периодичната смяна на маслото на автомобила е от съществено значение за коректното функциониране на двигателя на автомобила. Целта на моторното масло е да поддържа вътрешните части на двигателя на автомобила добре смазани и охладени, така че да не причиняват износване и повреда. 

Представяме Ви 5 причини защо е необходима регулярната смяна на моторното масло:

 

  1. МАСЛОТО СМАЗВА: Маслото смазва частите на двигателя и по този начин намалява износването му. Поддръжката в това отношение спомага за  ефективността на двигателя и по-дългия му живот.
  2. МАСЛОТО УПЛЪТНЯВА: Маслото образува слой между движещите се елементи и стените на цилиндрите. Това предпазва, както от изтичане на масло в горивната камера, така и попадане на гориво в маслото. Колкото по-добро е уплътняването, толкова повече ефективността на двигателя се увеличава.
  3. МАСЛОТО ОХЛАЖДА: Маслото има свойството да охлажда елементите и стените на цилиндрите, да отнема топлината от лагерите, клапаните и другите движещи се части в двигателя. Това помага двигателят да не прегрява. 
  4. МАСЛОТО ПОЧИСТВА: Маслото има функция да почиства частиците мръсотия и по този начин да поддържа по-дълъг живот за двигателя. Освен това, с времето маслото образува утайка. Това е една от основните причини поради, която е необходимо маслото да се сменя регулярно.  
  5. МАСЛОТО ЗАЩИТАВА: Маслото съдържа добавки против корозия, което защитава функциите на двигателя за по-голям период от време.  

Моторното масло е жизненоважно за двигателя на Вашия автомобил. А изборът на правилното масло е от решаващо значение, за да може двигателят на автомобила да работи коректно. Необходимо е да подходите сериозно по отношение на източниците при покупката на масло. 

Запознайте се с маслото Vexxol и продуктите под бранда.