Историята на преглеждани продукти е празна

CTEK с награда за зарядното устройство TIME TO GO

Шведската компания CTEK - световен лидер на пазара в производството на най-умните зарядни устройства за батерии, чийто официален дистрибутор за България, е CarProfi, спечели поредната награда за свой продукт. Този път отличеният е TIME TO GO от серията CT5, който събра най-много точки (448 от 500) в сравнение със своите конкуренти и спечели теста на \"TESTsieger\" на реномираното списание Auto Bild. 

CT5 TIME TO GO впечатли с цялостното качество на зареждане на акумулатори и способност за възстановяване на дълбоко разредени батерии. Това е единственото зарядно в световен мащаб към този момент, което дава отговор на въпроса "Кога батерията ми ще бъде напълно заредена и готова за експлоатация?" TIME TO GO показва различните етапи на зареждане и колко време остава до пълното зареждане, така че потребителят безопасно да стартира автомобила си. По този начин СТЕК предлага възможността за точно планиране на деня. 

Продуктът е от хоби серията CT5, която предлага умни зарядни устройства за лична употреба. Повече за останалите продукти от серията може да прочетете в статията за „Продуктите от серията CT5 на CTEK”.  

По-сложната конструкция на автомобила в днешно време, пътната обстановка, атмосферните условия и променливия климат налагат по-честото зареждане на акумулатора. От друга страна зарядното устройство предполага да покрива нуждите на различните типове батерии в зависимост от спецификите им на производство. AGM и EFB технологиите за производството на акумулатори, предназначени за автомобили със START/STOP системи от ново поколение, изискват по-издържливи зарядни устройства. Така те подпомагат за по-дългия живот на акумулатора, дори след дълбоко разреждане. 

За да даде оценка и да препоръча функционално и качествено зарядно устройство, немското дружество за технически надзор GTÜ – официално призната организация за мониторинг на автомобилния транспорт, съвместно с организаторите на списание Auto Bild и Auto Bild Classic е тествало в края на 2018 г. 14 зарядни устройства за батерии на цени между 24 и 94 евро. 

Провеждане на тест на GTÜ, съвместно с организаторите на списания AUTO Bild и AUTO Bild Classic за най-добро зарядно устройство. Снимка: GTÜ

За победител в теста е обявено зарядното на СТЕК – TIME TO GO. Според направените тестове журито определя още няколко зарядни устройства като препоръчителни. Резултатите може да се видят в таблицата долу. Тестът е направен в няколко направления – визуална проверка, експлоатация, обхват на функциите, електрически тест, проверка на качеството, разходи, предпазване от искрене, обратна полярност, късо съединение и др., като особено внимание се обръща на самия процес на зареждане. СТЕК успява да зареди напълно различен тип акумулаторни батерии и да поддържа оптимална работа в процеса на зареждане и поддръжка за дълъг период от време. 

Таблица с резултати на различните зарядни устройства, участвали в теста на GTÜ, съвместно с организаторите на списания AUTO Bild и AUTO Bild Classic за най-добро зарядно устройство. Снимка: GTÜ

Повече за СТЕК може да научите и от статиите “CTEK – УМНОТО решение за продължителен живот на Вашия акумулатор“ и „СТЕК: умните зарядни устройства за Вашия акумулатор“. Може да поръчате каталог на СТЕК на marketing@carprofi.bg А при нужда от консултация за продуктите, посетете нашите магазини  и/или се обадете  на телефон 0700 43 003.

Разгледайте портфолиото от продукти СТЕК в нашия електронен магазин!