Историята на преглеждани продукти е празна

Горивни помпи VDO: сигурност и надеждност за правилната работа на двигателя

Горивната система е от съществено значение за работата на автомобила. Двигателят на Вашия автомобил е направен така, че да работи при определено налягане на гориво. Работата на горивната помпа е да изпомпва горивото от резервоара до двигателя. И ако тя не изпълнява коректно функциите си, то и автомобилът няма да може да функционира.

При горивните помпи е трудно да се определи точния момент на предстояща повреда, но ако забележите някои от следните проблеми при Вашия автомобил и то повече от веднъж, обърнете се към майстор, който да направи проверка на Вашата помпа:

  1. Автомобилът не иска да запали или го прави с изключителна трудност и при многобройни опити (това може да е знак и за други проблеми с автомобила) 
  2. Ако при път по наклон срещнете затруднение, автомобилът се държи по необичаен начин или издава странен, нетипичен звук
  3. Ако при движение чувате необичаен, леко стържещ шум, който сякаш идва откъм седалките и не е еднократен.

В зависимост от възрастта на Вашето превозно средство може да имате механична или електрическа горивна помпа. Механичните помпи обикновено се намират в автомобили, които използват карбуратори, а електрическите обикновено се използват в системи за впръскване на гориво.

  • Механичните помпи имат диафрагма, монтирана към външната страна на резервоара за гориво, която се разширява и свива, създавайки система за ниско налягане и изтласква горивото от резервоара към двигателя.
  • Електрическите помпи обикновено се намират в резервоара за гориво и използват електромагнитни мотори, за да задвижат горивото към двигателя при високо налягане.

Горивната помпа не се сменя регулярно, а когато започне да работи неправилно или изобщо спре да функционира. При смяната на помпата е препоръчително тя да бъде сменена заедно с цедката и горивния филтър, както и резервоарът да бъде почистен.

Никога не правете компромис с избора на горивна помпа, понеже качеството й е от изключителна важност! Изберете подходяща горивна помпа според модела на Вашия автомобил! 

CarProfi като надежден партньор представя горивните помпи VDO на Continental Corporation. 
 

VDO е търговска марка на Continental Corporation. 

Continental Corporation е водеща немска автомобилна компания, специализирана в областта на спирачните системи, интериорната електроника, автомобилната безопасност, компонентите на задвижването и шасито, тахографи, гуми и други части за автомобилната и транспортната индустрия. Компанията е един от ТОП производителите на гуми в света. Фирмата е основана през 1871 г. През 2017 г. компанията придобива автомобилния модул VDO на Siemens AG.

Продуктите на VDO

VDO предлага електрически и механични продукти в своето портфолио. Като иновативен бранд, ангажиран с технологичен опит предлага на световния пазар оригинални решения. Отличителното за марката е, че създава продукти по безопасен и устойчив начин, което гарантира и бъдещето на партньорите на VDO. VDO е доставчик на резервни авто части за диагностика на автомобила, горивни системи, задвижващи механизми на двигателя, сензори, сензори за управление на двигателя, сензори за апаратура, система на отоплението, вентилацията и климатизацията (HVAC) за комфорт в автомобила, задвижващи механизми за централно заключване, системи за миене на екрани и фарове, системи за следене на налягането в гумите, акумулатори по AGM и EFB технология. 

Продуктите са защитени с отличителни знаци за качество с цел предпазване от фалшиви продукти на пазара през последните години. 

VDO е сертифициран доставчик по системата TECDOC за качество на данните и това позволява на марката да е забележима за милионите потребители на системата и те да я купуват. 

Горивните помпи VDO

Горивните помпи на VDO се характеризират с:

  • осигуряване на постоянно налягане на горивото на автомобила, необходимо за правилната работа на двигателя
  • изработени от висококачествени материали, гаранция за качество
  • широка гама от модели за различните марки и модели автомобили на пазара
  • лесен монтаж поради съответствието с изискванията на съответната марка автомобил
  • някои модели, оборудвани с филтър

Поръчайте горивни помпи VDO според модела на Вашия автомобил. 

Поръчайте горивни помпи VDO според модела на Вашия автомобил!

При нужда от консултация за продуктите, посетете нашите магазини и/или се обадете  на телефон 0700 43 003.

Ще Ви очакваме!