Историята на преглеждани продукти е празна

Ролки INA – част от Schaeffler Group: синоним на качество, иновации и нови технологии

Както обяснихме в предишната статия („Ремъците Optibelt: надеждност в издържливостта при сурови условия” ), ремъчното задвижване на двигателя се постига чрез ремъци и ролки. Обтяжните и паразитни ролки подсигуряват правилното обтягане на ремъка. Функцията на паразитната ролка е да направлява ремъка и да осигури правилното му движение. 

Вътрешността на всяка ролка е изградена от метални сачми, които се движат по вграден канал, като по този начин си осигуряват равномерно движение. 

Къде намират приложение ролките в автомобила?


Обтяжните и паразитни ролки са подложени на високи натоварвания и тежки условия по време на работата на двигателя, което по естествен път довежда до износването и разрушаването им. Ролка, която не работи правилно, причинява по-бързо износване и директно уврежда ремъка, което пък от своя страна може да нанесе сериозна повреда на двигателя. Ето защо е от изключително значение навременната смяна.  

Изберете обтяжна ролка според спецификите на Вашия автомобил! 

Изберете паразитна ролка (отклоняваща / водеща ролка) според спецификите на Вашия автомобил! 

CarProfi като надежден партньор представя ролки INA, част от компанията Schaeffler Group. 


Schaeffler Group е световен доставчик на продукти и решения в автомобилния и индустриалния сектор. Непрекъснатият успех на компанията се основава на технологичните иновации и качеството на предлаганите продукти. Schaeffler е една от най-големите семейни компании в света и с приблизително 170 местоположения в над 50 държави, има световна мрежа от производствени обекти, съоръжения и търговски дружества. 

Базирайки се на световните мегатрендове като глобализация, урбанизация, цифровизация, недостиг на ресурси, възобновяемите енергийни източници и нарастващото търсене на достъпна мобилност, Schaeffler Group позиционира вниманието си върху четири основни области: екологични задвижвания, градска мобилност, междуградска мобилност и енергийна верига.

Компанията разполага със собствен отдел по научноизследователска и развойна дейност, за да подсигурява надеждна и експертна оценка в технологиите и иновациите, които предлага. Schaeffler предлага иновативни продукти за хибридни и електрически превозни средства, работи за повишаване на енергийната ефективност на конвенционалните автомобилни двигателни и трансмисионни решения и на лагерната технология за индустриални приложения. Широката гама от продукти и услуги включва компоненти и системи за автомобилни влакове и продукти за високоскоростни влакове, чрез търкалящи лагери за слънчеви електроцентрали и иновативни решения за авиационни и аерокосмически приложения.

Schaeffler предлага продукти и решения за оригинално вграждане и за aftermarket автомобилния сегмент. В широката си продуктова гама за оригинално вграждане включва компоненти и системи за автомобили и моторни влакове, базирани на двигатели с вътрешно горене, както и за хибридни и електрически автомобилни приложения. Компанията предлага: 
•    компоненти и системи за двигатели, които помагат на двигателите да консумират по-малко гориво и да отговарят на все по-строгите стандарти за емисии. В същото време те осигуряват повишен комфорт при шофиране и динамика на автомобила, като същевременно удължават интервалите за поддръжка и експлоатационния живот
•    компоненти и системи за трансмисии
•    компоненти и системи за шасита и аксесоари: системи със сложна технология, варираща от интегрирани сензори за улавяне на данни до електромеханични задвижвания за активни приложения на шасито
•    системи за хибридни и електрически задвижващи системи.

За aftermarket автомобилния сегмент компанията предлага цялостни решения за трансмисии, двигателни системи и шаси за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, селскостопанска техника и специалисти в автосервизи. 

В aftermarket сегмента Schaeffler притежава няколко бранда – Luk, INA, FAG и Ruville. В статията ще обърнем внимание на ролките под бранда INA. 

INA допълва портфолиото на Schaeffler Automotive Aftermarket от решения за задвижване, както и компоненти на клапанни системи с или без водна помпа, водещи ролки, механични и хидравлични чукове, заедно с ролкови рамена и пръстени. Марката INA също така предлага пълен набор от трансмисионни и диференциални компоненти за ръчни скоростни кутии за пътнически автомобили, включително INA GearBOX, професионално ремонтно решение за ръчни трансмисии за пътнически автомобили.

Уникалното за бранда INA е, че е:

  • разработена революционна иновация от д-р Георг Шефлер, която съдейства на игления лагер за пробива му в индустрията като изключително енергоефективен и надежден, прецизен и конструктивен елемент
  • притежава ноу-хау в безстружковото производство на прецизни продукти, което дава шанс на производството на продукти в големи серии с добро съотношение цена – качество
  • част от портфолиото на Schaeffler Group, което неимоверно води до всички иновации, ноу-хау и технологии, с които се занимава компанията и се стреми към прогрес
  • разполага със сервизна програма за консултиране, диагностика, поддръжка и монтаж на търкалящи лагери и комплексни системи.

CarProfi предлага единични ролки INA – обтяжни и паразитни. Ролките INA се отличават със: 

  • сигурна и надеждна работа за двигателя на Вашия автомобил
  • лесен монтаж
  • качеството и прецизността на изработка 
  • възможно най-ниска степен на работа без шум
  • с добра възможност за натоварване при експлоатация
  • широка гама от портфолио, което покрива почти всички възможни приложения

Поръчайте бързо и лесно ролки INA според нуждите на Вашия автомобил!

При нужда от консултация за продуктите, посетете нашите магазини и/или се обадете  на телефон 0700 43 003.
Ще Ви очакваме!