Пистов ремък

Пистови Ремъци

Пистовият ремък е отговорен за работата на алтернатора, сервото и климатика. В случай на повреда при скъсване, това ще окаже влияние върху управлението на колата и работата на акумулатора. Затова при нужда от нов пистов ремък, високото качество трябва да е водещо при избора, както и да е съобразен с модела и марката на автомобила ви.

Препоръчително е при смяната на ангренажен ремък да се обърне внимание и на състоянието на пистовия ремък,  тъй като при прекалено износване може да се наложи да смените и него. Запознайте се с изискванията на вашия автомобил, за да закупите правилния пистов ремък.

Днес превозните средства функционират с един пистов ремък, за разлика от по-старите модели моторни превозни средства, които са работили с няколко. Ето защо е важно да се извършват редовни проверки на пистовия ремък и при констатиране на неизправност, да бъде сменен навреме. Експлоатационният период на пистовия ремък е сравнително дълъг - от 100 000 до 160 000 км., при нормални условия на работа. Не е изключено естествено да се наложи и внезапна смяна на ремъка, в случай на разхлабване, износване и прочие.

За гарантиране безопасност и сигурност на пътя следете редовно състоянието на пистовия ремък и при наличен проблем, веднага реагирайте. Подхождайте към инспекцията на автомобила си с нужното внимание и купувайте качествени консумативи. Екипът на CarProfi.bg може да ви окаже съдействие по всяко време, в случай че бихте искали да закупите пистов ремък от богатия асортимент от авточасти онлайн.