Пълен комплект гарнитура (уплътнение)

Комплекти Гарнитури За Двигател/Глава

Сред едни от най-търсените авточасти на пазара се нареждат гарнитурите. Не бива да се подценява функционалното им предназначение, а именно уплътняване между свързващите елементи с цел покриване на допустимите отклонения в размера на детайлите.

Гарнитурите се различават по вид, модел, размер и материал на изработката, и са различни в зависимост от това за какво са предназначени и за кой модел превозно средство са ви необходими. Има гарнитури за цилиндрова глава, за изпускателен колектор, за всмукателен колектор, гарнитура за клапани, картер и други. Едно от най-важните уплътнения е гарнитурата на главата, това е уплътнителят, който стои между блока на двигателя и цилиндровата глава. Целта му е да се осигури отлична компресия, която да предотврати изтичане на охлаждаща течност или масло от двигателя.

Гарнитурите се изработват от различни материали, като MSL уплътненията се използват често в съвременните двигатели поради здравината си. Обикновено имат три слоя стомана, покрита с гумена обвивка. Други се изработват от твърди медни листове (медни гарнитури), които се получават след специална механична обработка. Те също гарантират трайна употреба. Друг тип гарнитури са тези от смесен тип, изработват се от азбест или графит, характеризират се с по-високо ниво на увреждане от останалите. Но поради по-ниската си цена, често са алтернативен вариант.

В CarProfi.bg ще откриете богат асортимент от комплект гарнитури за вашия автомобил. Важно е да изберете правилния модел и марка при заявката си за комплект гарнитури онлайн. При нужда от нови резервни части за автомобила, CarProfi.bg ви очаква!