Горивен филтър

Горивни Филтри

Горивният филтър е важна част от елементите на горивната система, отговорен за отличната работа на автомобила. Горивото, с което функционира двигателят, въпреки стандартите, на които трябва да отговаря, винаги съдържа определен процент мръсни частици. Именно поради тази причина горивната система има нужда от устройство, което да се погрижи за филтрирането и предотвратяване преминаването на твърди замърсители, вода, утайки и други. Горивният филтър изпълнява точно тази отговорна задача.

Освен главната си роля на класически горивен филтър, някои бензинови или дизелови филтри осигуряват и по-голяма филтрация и регулиране налягането и температурата. Това им качество допълнително благоприятства работата на автомобила ви.

Смяната на горивния филтър зависи както от техническите параметри на моторното превозно средство, така и от експлоатационните условия, на които е подложен автомобилът ви - качеството на горивото, което използвате, качеството на горивния филтър и дали се доверявате на оригинален продукт, предназначен за горивната система на автомобила ви. При нормални условия на работа, средно на около 40 000 км. горивният филтър следва да бъде сменен. Освен това, смяната на маслото е добре да бъде придружена и със смяна на филтъра.

Редица са индикациите, които предупреждават, че е дошло времето за смяна на горивния филтър. Такива могат да бъдат загуба на двигателна мощност по време на шофиране или невъзможност да се осъществи контакт и запалване.

Когато дойде време за смяна на горивния филтър, екипът на CarProfi.bg може да ви съдейства, за да изберете правилния горивен филтър за вашия модел и марка автомобил