Историята на преглеждани продукти е празна

💥 КАК ПО КАПКИТЕ НА АСФАЛТА ДА РАЗБЕРЕМ КАКВА ТЕЧНОСТ ИЗТИЧА ОТ КОЛАТА?

🛠 ПЕТ ПРАКТИЧНИ СЪВЕТА!

Виж промоциите ни за м.август: https://is.gd/RkPDYa

Наличието на капки или локвички под колата може да бъде знак за сериозен проблем. Навременното разпознаване на течността мооже да Ви спести големи неприятности на пътя.

Как да разпознаем какво конкретно изтича от колата и какви могат да бъдат последствията от тези течове?

🟠 НАЙ-ЧЕСТО КАПКИТЕ ПОД КОЛАТА МОГАТ ДА СА ОТ:

  1. 🎯ОТ КОНДЕНЗ ОТ КЛИМАТИКА – ако в горещи дни забележите капки (или локвичка) под колата и течността е вода (без цвят и мирис) – това е конденз, образуващ се от охладителя или климатика,  който се стича през дренажна тръбичка в долната част на двигателното отделение.  В това няма нищо страшно.
  2. 🎯 ОТ ГОРИВО – ако се появат капки или петна в областта на задните колела твърде често това може да са следи от гориво. Горивото има характерна миризма, която по правило се усеща добре и в салона. Ако говорим за причините, те може да са много и различни. Най-често това е резултат от спукан резервоар за гориво или повреден горивен филтър. Хубаво е да вземете веднага мерки за премахване на теча.
  3. 🎯 ОТ СПИРАЧНА ТЕЧНОСТ - Ако капките са от спирачна течност, тогава те най-често се появяват в областта на колелата, близо до спирачните механизми. Няма големи локви, обикновено се появяват само няколко капки, на които можете и да не обърнете внимание. Течността има алкохолна миризма и жълтеникав цвят. Този теч е много опасен. Затова е важно редовно да проверявате нивото на спирачна течност. Ако забележите такива капки, спешно отидете в сервиза. Това е сериозен проблем.
  4. 🎯 ОТ МАСЛО - Може да изтече масло както от двигателя, така и от скоростната кутия. Капките върху асфалта от двигателно масло могат да бъдат разпознати по тъмнокафявия им цвят и острата миризма. Що се отнася до маслото от скоростната кутия, или от задния мост, то има по-светъл кехлибарен оттенък. Проблема е сериозен. Винаги проверявайте нивото на маслото преди дълъг път.
  5. 🎯 ОТ АНТИФРИЗ - Тази охладителна течност има специфична миризма на алкохол и висок вискозитет и може да се разпознае по цвят - само трябва да знаете с какъв цвят антифриз е заредена вашата кола. Ако се забележат подобни капки под двигателния отсек, това е сериозна причина да внимавате. Първо трябва да проверите нивото на охладителната течност в разширителния резервоар и ако е под нормалното, да допълните. След това трябва да потърсите откъде идва течът и да отсраните проблема. Причините могат да са свързани с изтичащ радиатор или повредени тръби на охладителната система.

💕ЕКИПЪТ НА CARPROFI ВИ ПОЖЕЛАВА ПРИЯТЕН И БЕЗАВАРИЕН ПЪТ!
Електронният ни магазин www.carprofi.bg работи за Вас 24/7.
Виж промоциите ни за м.август: https://is.gd/RkPDYa

www.carprofi.bg