Комплект съединител

Съединители Комплекти

За всеки шофьор с опит зад волана съединителят е добре позната част, въпреки че той остава скрит за окото. Той има за задача да свърже или раздели двигателя и трансмисията, предавайки задвижването между тях и позволявайки безпроблемно ускорение и спиране на превозното средство, както и смяна на скоростите, без да се налага да гасите двигателя.

При съвременните автомобили с механична скоростна кутия най-левият педал отговаря за управлението на съединителя с помощта на хидравлична помпа или жило от педала.

Съединителят или иначе казано това, което не виждаме, се състои от феродов диск, който се притиска от притискателния диск към маховика на двигателя. Феродовият диск е закрепен към вала на съединителя и се управлява от опорния лагер. Натискането и освобождаването на педала на съединителя осъществяват неговото движение. Постепенното износване на феродото на феродовия диск води до невъзможност да предава задвижване между двигателя и трансмисията. Ако това се случи, съединителят на вашия автомобил е за смяна. При автомобили, в които съединителят се управлява чрез хидравлична система вместо жило, свързано с педала на съединителя, помпата на съединителя също трябва да се подмени.

Трудно може да се определи кога трябва да се смени съединителя, но условно може да се каже, че при стандартното градско шофиране, съединителят се износва след около 100 000-150 000 километра.

Комплектите за подмяна на съединител, които предлагаме в CarProfi.bg, съдържат всичко, което ще ви бъде необходимо спрямо нуждите на вашия автомобил. Необходимо е да се вземат предвид всички технически спецификации на превозното средство, така че не се притеснявайте да потърсите съдействие от нашия екип, за да направите избор на подходящ комплект съединител.