Историята на преглеждани продукти е празна

Спирачната система и нейните основни компоненти

Спирачната система е част от устройството на автомобила. Когато върху педала на спирачката е приложен натиск, той се предава чрез система от лостове върху буталото на главния спирачен цилиндър, който от своя страна избутва спирачната течност през серия от тръби и маркучи до спирачния апарат на всяко колело. В спирачния апарат спирачната течност предава натиск върху бутало, което от своя страна избутва двете спирачни накладки към спирачния диск и в резултат на триенето спирачния диск забавя движението си или напълно спира. 

Ще обърнем внимание на основните компоненти на спирачната система – спирачни дискове, накладки и спирачна течност. 

Спирачни дискове

Дискова спирачка е спирачка на колелото, която забавя неговото въртене чрез триене, дължащо се на натиск на спирачните накладки срещу спирачния диск с набор от апаратчета. Триенето е причината дискът, респективно колелото да забави или да спре. 

CarProfi като надежден партньор препоръчва спирачни дискове VEGA с високо качество и богата гама, изработени от първокачествени материали.  За производството на спирачните дискове под този бранд са използвани високо въглеродни сплави, които осигуряват оптимално отвеждане на топлината и като резултат спирачните се отличават с: 

  • по-висока якост
  • по-висока износоустойчивост
  • по-дълъг експлоатационен период
  • спиране без трептене и скърцане.

Изберете правилните спирачни дискове според модела на Вашия автомобил тук. 

Накладки 

Накладките също са пряко свързани с безопасността на пътниците и шофьора и поради тази причина е необходимо да се поддържат в добро състояние и да се съблюдава за навременната им смяна.

CarProfi като надежден партньор препоръчва накладки SPS. 

Брандът за накладки и челюсти – SPS France Auto е създаден през 1990 г. в отговор на потребителското търсене на френския пазар към висококачествени продукти за автомобила. Първоначално компанията разработва приложения за автомобилните марки Peugeot, Renault и Citroen. Много бързо получава висока известност и оптимизира гамата продукти като включва приложения и за други европейски брандове автомобили. Впоследствие се развива още повече като започва да предлага приложения за азиатски и американски автомобили. 

Всички използвани компоненти и материали имат съответните сертификати за качество и безопасност. Производителят е сертифициран по ISO 14001: 2005 за управление на процесите по опазване на околната среда, потвърждавайки своята екологична грижа и информираност не само на местно, но и на световно ниво. 

Специализирана лаборатория в тестването на накладки, съвместно с център за проучване и развитие, непрекъснато контролират продуктите във всеки етап от процеса на производство. 

Изберете правилните спирачни накладки според модела на Вашия автомобил тук.

Спирачна течност

Спирачната течност е вид хидравлична течност, която се използва в спирачната система за пренасяне на сила към натиск и за увеличаване на спирачната сила. Спирачните течности трябва да имат определени характеристики и да отговарят на определени изисквания и стандарти за качество, за да функционира правилно спирачната система:

  • вискозитет: за надеждна и последователна работа на спирачната система, спирачната течност трябва да поддържа постоянен вискозитет при широк диапазон от температури, включително екстремно студено. Това е особено важно при системи с антиблокираща спирачна система (ABS), контрол на сцеплението и контрол на стабилността (ESP), тъй като тези системи изискват много бързо активиране
  • точка на кипене: спирачната течност е подложена на много високи температури, особено в цилиндрите на колелата на барабанни спирачки и дискови спирачки. Трябва да има висока точка на кипене, за да се избегне изпаряване в линиите. Това изпаряване създава проблем, защото парите са силно свиваеми по отношение на течността и следователно отричат хидравличното предаване на спирачната сила, така че спирачките няма да спрат превозното средство.
  • корозия: спирачните течности трябва да предпазват от корозия, тъй като влагата влиза в системата. За целта се използват добавки (т.нар. корозионни инхибитори), които се добавят към основната течност, за да се постигне това. 
  • свиваемост: спирачните течности трябва да поддържат ниско ниво на свиваемост, дори при различни температури, за да отговарят на различни условия на околната среда. Това е важно, за да се осигури усещането на педала върху спирачката. 

CarProfi като надежден партньор препоръчва спирачна течност TOMEX. 

TOMEX е полски производител и един от най-значимите производители в средна Европа на авточасти за спирачната система за леки автомобили, камиони и автобуси. Компанията вярва, че ефективната спирачна система предпазва не само шофьора и пътниците в автомобила, но и другите участници в движението. Затова TOMEX се стреми към непрекъснато подобряване на всички елементи на спирачната система, така че те да работят ефикасно при всякакви условия. 

Продуктите на фирмата подлежат на постоянни проверки и тестове за качество на всички етапи от тяхното производство. Произведените продукти от TOMEX притежават необходимите сертификати и одобрения и благодарение на високото качество и надеждност, достъпни цени и гъвкавост в подхода към нуждите на клиентите, брандът се налага успешно, както на вътрешния, така и на чуждестранни пазари.

Технологично усъвършенстваната спирачна течност DOT4 на TOMEX се характеризира с нисък вискозитет при ниски температури. Продуктът гарантирано може да се прилага във всички автоматични системи за регулиране и е предназначен за всички съвременни автомобили, оборудвани в ABS, както и ESP системи. Това е така, благодарение на вложения корозионен  инхибитор, който усъвършенства продукта и предпазва от корозия автомобила. 

Разгледайте спирачните течности, които предлагаме тук. 

При нужда от консултация за продуктите, посетете нашите магазини и/или се обадете  на телефон 0700 43 003.

Разгледайте нашия онлайн магазин!

Ще Ви очакваме!