Амортисьор

Амортисьори

Водещата роля, която имат амортисьорите за качественото, безопасно и безпроблемно шофиране на пътя, не бива да се пренебрегва. За доброто изпълнение на тази роля е важен изборът на качествен амортисьор. Той изпълнява важната функция на поглъщане на вибрациите, които се появяват по време на шофиране, както и поддържане гумите на пътя, за да се намалят вибрациите, които иначе биха достигнали до автомобилния корпус.

Неизправност в работата на амортисьорите води до последващи проблеми като износване на гумите, ауспуха и окачването, наред със създаването на дискомфорт по време на шофиране, могат да доведат и до проблеми с частите на спирачките, поради неефективната бариера срещу вибрациите. За да си спестите пари, а и да си осигурите безопасност на пътя, монтирането на качествени и функциониращи амортисьори  е от ключово значение.

Амортисьорите се различават по това дали са с единично или с двойно действие. Към първите се отнасят газовите амортисьори, а двойнодействащите са т. нар. “хидравлични амортисьори”. Двойнодействащите забавят движението на окачването по два начина, благодарение на каналите на буталото, оборудвани с клапани, които помагат на флуида да тече нагоре и надолу в различните канали.

Ефективното поглъщане на вибрациите е отговорно за по-комфортното пътуване при мекото окачване, за сметка на управляемостта. Твърдото окачване, от друга страна, прави автомобила по-лесен за управление. При монтажа на амортисьори, освен техническите аспекти, е важно да се вземат предвид и предпочитанията на шофьора.

При поръчка на амортисьори онлайн от CarProfi.bg изберете от предлаганите вашия модел и марка автомобил, за да бъдете сигурни, че сте попаднали на правилния амортисьор за превозното ви средство. При нужда от съдействие, нашият екип е насреща!